Utmaning

Några saker som ni kanske inte visste om mig. Det är svårt ... gah tycker att de flesta redan vet allt men nu kör vi.

1. I bland önskar jag att  jag aldrig blev lärare. Att jag inte valt ett yrke med så usla förutsättningar och låg status och rutten lön. Jag får i bland lust att bara skita i allt och göra ngt helt annat. Men så kommer ljusglimtarna som påminner en om varför man blev lärare, som när en elev kommer med en guldpåse fullproppad med goda muffins =).

2. Jag är livrädd för att bli med barn och tvingas kläma fram ungen. Att inte längre bara behöva ta hänsyn till mig själv utan helt anpassa mitt liv efter en liten skrikande bajsmaskin. Om några år (typ 10) kunde man kanske få en färdig. pottränad 3 åring leverad till dörren.

3. Jag älskar kladdkaka och kan utan problem trycka i mig mängder av frödinges kladdkaka och vispad grädde. Men får alltid ångest efteråt för att jag tryckt  i mig så mycket och inte orkar röra på mig.

4. Jag är lite av en hycklare och tycker att om alla tog lite mer ansvar för vår miljö så skulle det bli bättre, men ids oftast inte källsortera och tar ofta bilen för att jag är lat. Ursch det är dåligt av mig måste bli bättre på att lyssna på mina egna råd.

5. Jag älskar mina systrar och har inte alltid tyckt att den äldre av dem gjort det som är bäst för henne och inte alltid sagt det bästa om hennes val. Men nu beundrar jag henne mer än någon annan för hennes personlighet (även om hon i bland är lite virrig och tankspridd) och det enorma engagemang hon kan lägga på människor som beöver det. Hon är lojalare än någon annan jag känner, men reta henne inte för hon kan vara långsint om du sårat henne djupt. Hon är helt enkelt underbar och jag ångrar att jag inte alltid uppskattat det och visat det för henne.

Du som utmanas ska skriva 5-7 saker om dig själv på din sida och samtidigt ange spelets regler. Du ska sedan välja ut vilka som ska delta i utmaningen och göra en lista av deras namn. Till slut ska du skriva en kommentar på den utmanades sida och lämna kännedom om utmaningen.
Jag utmanar: Hanna


Sökt jobb

Fökylningen börjar lägga sig nu men det har varit en del jobb på skolan både att förbereda och att genomföra så man hinner inte hämta sig helt. Men hellre det än som det kommer att vara nu framöver, jag jobbar bara 40% och ska försöka springvicka resten, det är typ det enda man kan göra (men vicken har inte precis ramlat in). Och nu när de har gjort om reglerna för A-kassan så är det typ kört, man får ju som ni kanske vet bara 75 dagars stämling när man deltidsarbetar. Och i ett brev som jag nyligen fick stod det att när de dagarna är slut så ska man säga upp sig och vara helt arbetslös förutsatt att lönen är lägre än A-kassa. Och här pratar dom om att man vill få folk att arbeta SKITSNACK.

Så i dag har jag sökt jobb som receptionist på deltid. Jag vill inte säga upp mig från skolan för då har man ingen chans och utan vick är det kört att få en större tjänst men om 2 månader när mina dagar är förbrukade så kanske jag står där med ca 5000kr i månaden och det suger.

nå ja nu ska jag sluta elta och försöka att inte tänka på det. Vi får väl se om någon behöver mig i morgon så att man kan få jobba lite.

Ihågkommen

I dag ringde min gamla mentorskollega för att bjuda mig till A-lags middag. Känns kul att dom tänker på en även fast man inte jobabr kvar. Då känns det iaf som att man gjort ett bra jobb.

Var ner och handlade i dag provade alla kostymbyxor jag kunde hitta och de enda som passade riktigt bra var på rea så i bland ska man ha riktigt tur. Nu ska jag förströ lite tid vid datorn och kanske spela lite Spore ganska kul spel ändå.

kram kram

snor och snörvel

Jag vet att det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg men jag är inte den som brukar skriva sånt här kommer aldrig på vad jag ska knappra in.

Känns skönt att det äntligen är fredag. Kommer att bli en lugn helg för mig och min sambo då vi båda snörvlar i takt och låter som att vi svalt var sin padda samt att ögon och näsa tävlar om vem som kan rinna mest. Men det gör inte så mycket just nu, känns skönt att ha en anledning till att bara ligga i soffan och slöa och inte göra ngt vettigt och tråkigt typ som att städa.

Men i morgon blir det nog en tripp till ICA Maxi och Strömpilen där kan man lätt fördriva ngn timma måste köpa ett par bra arbetsbyxor. Vi har dresscode på jobbet så jag ska leta efter ett par svarta kostymbrallor.

kram kram på er

Tillbaka

Så var man tillbaka hemma. Det spelar ingen roll hur länge man är borta men det är alltid skönt att komma hem. Hem till tjock Smulan (min katt) och till sina egna grejer.

På vägen hem stannade vi hos några kompisar som vi tidigare umgåtts mycket med men som flyttat tillbaka hem till skellefteå. Det var trevligt att träffa dem (även om alla i hushållet inte var hemma) känns tråkigt att dom flyttat så att vi inte kan umgås lika mycket.

Resten av kvällen ska jag förbereda morgondagens lektioner och slappa allt jag bara hinner och orkar.

Kram så länge

Gubbsjuka

Senare delen av gårdags kvällen spenderade jag tillsammans med en av mina systrar på krogen. Vi var några stycken bl a en yngre tjej (P) som just fyllt 18. Och när vi står där tre "snygga" brudar, kommer det fram en gubbe, han måste ha varit minst 45, gode sunkig och långt från snygg. Hur som haver så kommer han fram till oss och börjar prata men hinner inte säga många ord innan han drar ut  P´s linne för att kolla på hennes bröst. Hon hanterade situationen snyggt men man undrar ju, vad tusan sysslar endel människor med ? Jag tycker iaf att det är äckligt med gubbsjuka, sunkiga lirare som inte fattar ett jota. Dom borde inte spendera sin tid med att försöka kladda på tjejer som utan problem kunnat vara deras döttrar. De borde skaffa sig en annan hobby..... frimärkssamlande kanske.


Nya Bilen

Min sambo har köpt en ny bil och i går hade vi det stora nöjet att få hämta hem den. Det var så kul att se honom. Han var som ett barn på julafton om än denna leksak var något dyrare än de man brukar få till jul.

Så när vi hämtat bilen så var det bara att åka hem och äta för att sedan ta en tur med den nya fina bilen. Den är riktigt skön att åka i och till och med jag tyckte att det var riktigt trevligt. I morgon bär det av på en lite längre tur. Vi ska åka upp till våra föräldrar och visa upp det nya inköpet. Ska bli trevligt, längtar efter att träffa min bus lillasyster.

I dag händer inte så mycket, sitter på jobbet och väntar på att tiden ska gå så att jag kan hålla min lektion. Stilleben för hela slanten blir det i dag.

Kram så länge

Mitt första förhör

Nog kan man säga att lärarrollen har förändrats en del den senaste tiden. Jag har svårt att tänka att lärare tidigare satt i telefon en tisdagmorgon för att göra ett telefonförhör med polisen ang sina elever.
 
Jag är alltså lärare och arbetade förra terminen i en minst sagt turbulent klass där både det ena och det andra hända men aldrig kunde jag väl tro att jag i egenskap av lärare en dag skulle sluta som vittne för övergrepp i rättsak. Vi får hoppas på förbättring och fortsätta kämpa på, vad annars kan vi göra? Lägga oss ner och ge upp?


Ny blogg på G

Efter en del tjat från min kompis Malin som nyligt skaffat sig en blogg så skapade jag den här och jag ska göra mitt bästa för att uppdatera den.

Kram Sara

RSS 2.0